Ostatnio miałyśmy okazję wykonać zdalnie koncepcję łazienki i toalety w mieszkaniu z rynku pierwotnego zlokalizowanym w Tomaszowicach. Inwestorowi zależało na łazience w klimacie industrialnym ze świeżymi akcentami natury, jak drewno i zieleń. W pomieszczeniu tym pod sufitem istnieje pokaźny skos, który Inwestorzy zażyczyli sobie w miarę możliwości ,,ukryć”. Jednak w projektowaniu wnętrz trzymamy się zasady – jak się nie da czegoś ukryć, to należy to podkreślić. W toalecie Inwestorom zależało na elegancji, akcencie geometrycznym oraz głębokim kolorze, a jednocześnie optycznym powiększeniu łazienki. Koncepcja 1 jest jedną z pierwszych, która przypadła do gustu Inwestorom ze względu na zdecydowane kolory, jednak w rezultacie wybrali spokojniejszą i jaśniejszą koncepcję 2. Cechą charakterystyczną obu koncepcji jest lustro na całą szerokość ściany, którego spodnia linia kontynuowana jest na pozostałych ścianach. Tym samym daje nam to efekt optycznie większej przestrzeni.

lazienka_27-07-2020-r-_widok-a_k4 lazienka_30-07-20202-r-_ost-_1 lazienka_30-07-20202-r-_ost-_2 lazienka_30-07-20202-r-_ost-_3 lazienka_30-07-20202-r-_ost-_4 lazienka_30-07-20202-r-_ost-_5 toaleta_widok-1_22-07-2020-r toaleta_widok-2_22-07-2020-r toaleta_widok-3_22-07-2020-r toaleta_widok-4_22-07-2020-r toaleta_widok-5_22-07-2020-r toaleta_30-07-20202-r-_ost-_1 toaleta_30-07-20202-r-_ost-_2 toaleta_30-07-20202-r-_ost-_3 toaleta_30-07-20202-r-_ost-_4 toaleta_30-07-20202-r-_ost-_5