Projekt został wykonany dla młodego małżeństwa. Ich otwartość na nowoczesne rozwiązania pozwoliła na uzyskanie efektu satysfakcjonującego zarówno dla nich jak i dla nas jako projektantów. Dom, którego wnętrze było przedmiotem projektu mieści się w bardzo malowniczej okolicy w małej miejscowości Kolonia Serniki. Wokół stoi kilka domków jednorodzinnych i otacza go przyroda. Wnętrze, które chcieli uzyskać klienci miało być w stylu industrialnym. Surowość betonowej posadzki, cegieł na ścianie zostały przełamane drewnianymi meblami oraz delikatnym oświetleniem w postaci zawieszonych na różnych poziomach żarówek. Dom  jest parterowy z poddaszem. Jego „sercem” – miejscem skupiającym życie domowników jest dwupoziomowy salon z antresolą.  Powierzchnia pokoju dziennego przenika się z przestrzenią hallu wejściowego, kuchnią oraz strefą hobby na antresoli. Pomieszczenia te są na siebie otwarte i z tego też powodu są one zaprojektowane w spójnej stylistyce przy użyciu 3 podstawowych materiałów – betonu, cegły i drewna. Meble są w większości pod zabudowę w oszczędnej kolorystyce bieli, szarości bądź drewna. Akcentem kolorystycznym są jedynie dodatki w postaci obrazów, poduszek i błękitnego fotela.

salon1salon7salon5salon3salon2kuchnia3kuchnia1kuchnia2antresola:antresola5antresola8antresola6wiatrołap:wiatrolap_widok-2wiatrolap_widok-1hall wejściowy:przedpokoj_widok-1_vChall wejściowy – wersja2przedpokoj_widok 1_vE1 (1)przedpokoj_widok 1_vE1 (2)sypialnia:sypialnia_widok-1sypialnia_widok-2łazienka:lazienka_widok-1lazienka_widok-2wc:wc_widok 1_vCwc_widok 2_vC

STRONA GŁÓWNA