Dom został wkomponowany w bardzo malowniczą, porośniętą licznymi drzewami posesję o zróżnicowanym ukształtowaniu terenu, opadającym w kierunku południowo- zachodnim. Wykorzystałyśmy walory działki i kondygnacja -1, mieszcząca garaż i pomieszczenia techniczne jest wbita w naturalnie ukształtowaną skarpę. Inwestorzy byli zdecydowani na nowoczesną formę, która jednocześnie poprzez zastosowanie spadzistych dachów będzie nawiązywała do otoczenia. Dom został podzielony funkcjonalnie. Jedna z brył mieści strefę dzienną, druga zaś funkcję nocną. Każda z nich jest potraktowana monolitycznie – dach i ściany są wykończone w płytkach włóknisto-cementowych w zdecydowanym grafitowym kolorze. Dwie stodoły są spięte białym łącznikiem pokrytym dachem płaskim, co w naszym odbiorze nadaje całości kameralny wyraz 🙂

Projekt został wykonany przy współpracy z naszą koleżanką arch. Iwoną Golik 🙂

wizualizacja2 wizualizacja3 wizualizacja4 wizualizacja5aksonometriaelewacje1 elewacje2plan-zagospodarowaniakondygnacja-1 parter